Töltött sült krumpli recept
Elkészítése:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével
lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig
2-
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy,
hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő
kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket,
hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A
megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése