2021. december 16., csütörtök

Tejszínes-sonkás karfiol recept

 

Tejszínes-sonkás karfiol recept

hozzávalók / 4 adag

·         1 közepes fej karfiol

·         5 dl főzőtejszín

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, ételízesítős vízben egy kicsit megfőzzük (5-10perc).
  2. Belerakjuk egy tűzálló tálba
  3. A tojást egy kicsit felverjük, összekeverjük a tejszínnel. Nyakon öntjük a karfiolt.:)
  4. A sonkát vagy bacont kockára vagdossuk (vagy csíkokra, kinek mi tetszik jobban), majd megszórjuk vele a tejszínes karfiolt.
  5. Kb. 20-30 percig sütjük.

 

Sonkás batyu

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg főtt füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 10 dkg sajt reszelve

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.

A tésztát kivesszük a hűtőből, négyszögletesre daraboljuk, megtöltjük a töltelékkel, és batyukat formálunk belőlük. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

Rántott hús zabpehely bundában

Hagyományos rántott hús, rendhagyó bundában.

Hozzávalók

» sertéscomb
» 2 tojás
»
» bors
» 10 dkg liszt
» 10 dkg zabpehely
» vaj
» olívaolaj

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk. Hagyományos módon bepanírozzuk. A morzsa helyébe zabpehely kerül. Az olívaolajat melegítjük, majd hozzáadjuk a vajat is. Ebben arany színűre elősütjük a húsokat. Sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokon 10 perc alatt megsütjük. 

 

Milánói makaróni

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • ½ csomag spagettitészta
  • ½ kg darált hús
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 leveskocka
  • 1 tubus spagettikrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15-15 dkg trappista és füstölt sajt

Elkészítés

Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amíg belerakjuk a mokkáskanál pirospaprikát és a darált húst, addig lehúzzuk a tűzről, majd az egészet a tűzön összekeverjük. Hozzáadjuk a leveskockát és egy kevés vizet (csak annyit, hogy kicsit szószosabb legyen a pörkölt), és ha még szükséges, ízlés szerint fűszerezzük. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. Ha kész, összekeverjük a húsos pörkölttel, a tubus spagettikrémet is rányomjuk és hozzáadjuk a sajt felét. Jól összedolgozzuk, hogy egyenletes legyen, ha megvan, tepsibe rakjuk az egészet, ráöntjük a tejfölt és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.

Túrótorta recept - Egyszerű és istenien finom

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A túrót törjük át, majd keverjük hozzá a tojásokat, a cukrot és a vaníliás pudingport. Jól vegyítsük össze a hozzávalókat. Ha jól összekevertük, akkor kenjünk ki vajjal egy 20 cm-es sütőformát, és öntsük bele a masszát. Légkeveréses sütőben süssük 50 percig.

Villámgyors és egyszerű pogácsa

Hozzávalók

  • 70 dkg jó minőségű liszt
  • 2 csomag instant élesztő
  • 50 dkg margarin
  • 2 kk cukor
  • 2 bögre langyos víz
  • só ízlés szerint
  • 2 tojás
  • tökmag

Elkészítés

A hozzávalókat jól gyúrjuk össze, és meleg helyen kelesszük kétszeresére. A tojás fehérjét adjuk a tésztához, a sárgájával pedig majd megkenjük a pogácsák tetejét. A tökmagot adjuk hozzá a tésztához és jól gyúrjuk össze. Ha megkelt, akkor kenjünk ki egy muffintepsit margarinnal, és körülbelül a feléig töltsük meg a tésztával, és kenjük meg a tetejét a tojássárgájával. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése