2021. december 16., csütörtök

Kókuszos-puncsos alagút

 

Kókuszos-puncsos alagút

Kókuszos-puncsos alagút         Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek víz
  • fél cs sütőpor
  • 3 ek kókuszreszelék

Töltelékhez:

  • a piskótából leeső részek
  • 8 darab babapiskóta
  • 3 ek sütőrum
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 ek Extra Jam (baracklekvár)
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor

Tetejére:

  • 1 cs főzős puncsos pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzá-adjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos liszttel. Egy nagyobb tepsit (22*38 cm) sütőpapírral bélelünk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült akkor langyosra hűtjük. Egy őzgerinc formát folpackkal bélelünk, a piskótát méretre vágjuk és belesimítjuk a formába, majd lekvárral megkenjük. A maradék piskótából a fedőlapot vágunk a süti aljára.

A maradék piskótát és a babapiksótát apróra vágjuk vagy tördeljük és meglocsoljuk a rumos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, lágy/olvasztott margarint, darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk. A méretre vágott piskótát megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk az alját és pár órára hűtőbe tesszük.

A bevonáshoz a margarint a tejjel, cukorral gőz felett összeolvasztjuk, hozzáadjuk a pudingport és a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük.

Az alagutat kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk róla és bevonjuk a puncs pudinggal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése