Citromos álom
Habkönnyű citromos desszert Kulka Jánostól. Az év bármely
szakában elkészíthető, hiszen az alapanyagok minden háztartásban rendelkezésre
állnak. Kevés összetevőből, mesés desszert!
Hozzávalók
4-6 adag
» 1 csomag babapiskóta
»
»
» 4 citrom
» porcukor
Elkészítés
A
tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Összekeverjük a tejfölt a porcukorral, belereszeljük a citromok héját és
belefacsarjuk a levét.
Az elkészült krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
Egy nagyobb tál alját kirakjuk babapiskótával – amit meglocsolhatunk valamilyen
alkohollal, pl.: narancslikőrrel, vízzel hígított pálinkával, stb. –, rákenjük
a krém felét, majd újra egy sor piskóta jön, aminek a tetején elsimítjuk a
maradék citromos krémet.
A végén ízlés szerint díszítjük, pl. megszórjuk durvára vágott pisztáciával.
Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.
Bécsi krumplisaláta
Hozzávalók:
A salátához
- 70 dkg burgonya
-
- 2 fej lilahagyma
Az öntethez
- 6 ek ecet
- 6 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
- só, bors
- 1 tk cukor
A krumplit főzzük meg héjastól, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Tegyük
egy tálba. Melegítsük fel a húslét, öntsük a krumplira, majd várjuk meg, ahmíg
kihül. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apró kockára, a mustárt az olajjal és
ízlés szerint cukorral keverjük el, adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk,
és öntsük a krumplira. Szórjuk rá a hagymát is, keverjük óvatos össze, majd
tegyük pár órára a hűtőbe, amíg összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése