2020. december 15., kedd

Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel

 Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel


Hozzávalók:

1/2 liter tej,

1/2 cs. csokoládés pudingpor

1 1/2 evőkanál cukor,

4 érett őszibarack,

0,5 kg eperfagylalt,

4 dkg mandula


Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a

pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a

tűzről, a pudingporral összekeverjük, és felfőzzük úgy,

hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük. Az

őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd

meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és négybe vágjuk.

Az eperfagylaltot kehelybe adagoljuk. A hideg

csokoládéöntetet ráöntjük, mandulalevelekkel és

őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése