Nálam ma ez az ebéd. A tányéromban van fehérje, rost és szénhidrát is. Az
egész tányér 50g lassú szénhidrátot tartalmaz. Számolandó benne a barna rizs,
semmi más... Akik majd jövő héten kipróbálják, hogy milyen csak lassú
szénhidrátot enni, akár ilyet is ehetnek majd ebédre, vacsorára...
Az ebédem egyébként körözöttel töltött pulykamell, barna rizs és tejfölös
uborkasaláta (édesítővel készítve)
Grillhús, saláta,
uborkasaláta, kecskesajt és Szafis zsemle, cukormentes majonéz. Ebben most így
30g lassú ch van, mert ehhez az ebédhez ettem sütit is.
6 dkg nyers rizzsel számolj
Bableves tejföllel, itt
nincs meg az 50g ch, mert ehhez ettem sütemény is
( majonéz cukormentes
majonéz, Auchan, Tesco, Sparban kapható)
Fehérboros-mustáros
pulyka basmatival.
Gyros hús, grillsajt,
basmati és saláta
Tk rántott hús, basmati,
saláta
Tojás-kolbász pörkölt tk
tésztával, saláta, cm uborka
Ez már nem a Csilla étele!!!!
😁
Vörösbab, kápia
paprika, kukorica, répa, bulgur.
*** Ma nálunk is
zöldséges bulgur volt sajtos csirkemellel
KALÁCSOK:
A kalács receptje:
60 dkg durum liszt, 2.5 dkg friss élesztő 1/2 dl tej 1/2 dl langyos víz
keverékében 1 mk cukorral felfuttatva, 1 mk só, 1 ek negyedannyi, 2 dl
habtejszín, kis reszelt citromhéj, vanília, 1 dl napraforgó étolaj. A liszttel
összegyúrjuk a felfuttatott élesztős lötyit, a habtejszínt, édesítőt,
ízesítőket, sót. Ha túl kemény lenne a tészta, kis langyos vizet még lehet
hozzátenni. Legvégén az olajat is belegyúrjuk. 1 órát kelesztjük, utána két
részre osztjuk a tésztát. Mindegyikből 3 egyforma cipócskát gömbölygetünk,
letakarva 20-25 percig kelesztjük. Ezután egyenként rudakká sodorjuk, 3-3 rudat
hármas fonással megfonunk, sütőformába tesszük. Még negyed órányit pihentetjük,
lekenjük felvert tojással, és 170 fokon alsó-felső sütőálláson szép piroskásra
sütjük.
A mákos tésztája ugyanez,
de fűszerek nélkül, csak 40 dkg lisztből. Két cipót formázunk, egyenként
kinyújtjuk vékonyra, a mákot rákenjük, feltekerjük és háromszögekre vágjuk. A
töltelék: 2 dl vizet felforralunk, 30 dkg mákot beleszórunk, 2-3 ek
negyedannyit,1 citrom reszelt héját, vaníliát keverünk még hozzá és kihűtve
kenjük/morzsoljuk a tésztára.
Vajban sült citromos csirke recept
2017. február 12.
Hozzávalók
·
Hozzávalók 2 személyre
·
kb. 50 dkg csirkemellfilé
·
1 biocitrom
·
3-4 gerezd fokhagyma
·
1 teáskanál szárított rozmaring
·
aprított petrezselyemzöld
·
10-15 dkg Mizo laktózmentes vaj
·
só
·
őrölt bors
·
a tálaláshoz:
·
petrezselyemzöld
Elkészítés
1. Vajban sült citromos csirke
A húst megmossuk és vékonyra szeleteljük. Sózzuk,
borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, a fokhagymát megpucoljuk, 2-3 darabra vágjuk,
és a vajhoz adjuk. Belekeverjük a rozmaringot, a petrezselymet és a megmosott,
felszeletelt citromot. Pár perc múlva a húst is beletesszük, és mindkét oldalát
néhány percig pirítjuk. 180 fokos sütőben további kb. 25 percet sütjük, közben
egyszer-kétszer meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Aprított petrezselyemmel
meghintve, magában vagy tejben-vajban sült krumplival tálaljuk.
Ebben az ételben, így
készítve nincs számolandó szénhidrát (ch), ezért azt a köretnek kell kiadnia.
Ez nagyjából 6-7 dkg bulgur, barna rizs, basmati rizs, tk tészta... stb. lehet.
Ha a köret lassú ch, az étel is az lesz.
A receptjét itt találjátok:
http://kifoztuk.hu/…/it…/vajban-suelt-citromos-csirke-recept
Ez nem a Csillától van:
GYÜMÖLCSÖS
KUSZKUSZ TORTA (CUKORMENTES RECEPT)
45 percegyszerűmegfizethető4 adag
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg kuszkusz
- 30 dkg túró
- 3 db tojás
- 2 ek eritrit
- 1 ek tejföl
- 30 dkg meggy
- csipet fahéj
- 1/2 db citrom leve és reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
1.
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük rá a kuszkuszra és
hagyjuk állni 15 percig. Közben a túrót, a tojás sárgáját, a
tejfölt, a citrom levét és héját, valamint az eritritet kikeverjük, majd az
elkészült kuszkuszt is hozzá adjuk.
2.
A tojásfehérjét, csipetnyi sóval, verjük kemény habbá, és
óvatosan keverjük bele a masszába. Egy kivajazott tortaformába öntjük, majd
rászórjuk a fahéjas meggyet.
3.
180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készül el.
Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de egy gombóc vanília fagylalt társaságában
is remek csemege.
Őcsigolyó párolt lilia káposztával.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált hús, 10-15 dkg sonka,
15-18 dkg füstöltsajt, 2-3 db savanyú uborka,
1 nagy fej hagyma,2 db tojás, 2 db zsömle
(vagy szikkadt kenyér) olaj, 1 kávéskanál kakukkfű,
pirospaprika és só. 14 szelet bacon szalonna (ebből annyi kell, ahány
gombócunk lesz!)
Lila káposztához: 3/4
kg szeletelt káposzta, 1 kis fej hagyma, tárkonyecet,
só, cukor és olaj.
Előkészületi
idő: 30 perc, Sütési idő: 45 perc, Főzési
idő: 30 perc
Elkészítés:
·
1. Egy tálba a hús a kockázott sonka,
kockázott uborka,
a reszelt sajt és az apróra vágott hagyma.
·
2.
Zsemléket tejbe áztatni majd kinyomkodni.
·
3. A
2 db tojást felverjük bele a fűszereket majd a masszához önteni és tiszta vízes kézzel jól összedolgozzuk.
·
4.
Golyokat formálunk belőle (14db lett nekem) baconnal betekerjük (körbe) tepsibe sorbatesszük.
Kevés olajjal meglocsolom.
·
5. Előmelegitett
sütőben pirulásig készre sütöm.(kb.40'-45' )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése