Az interneten csak sütőben
elkészíthető kenyereket találtam, de az a recept a kenyérsütő gépben
katasztrofális eredményre vezetett.
Egy öszvér módszert választottam,
mert azt tapasztaltam, hogy a gép nem keveri össze rendesen az alapanyagokat.
Ennek több oka is van.
Az egyik, hogy kisebb mennyiségből
készítem, mint a hagyományos kenyeret, a másik pedig a liszt...
Ezért először külön összekevertem az
anyagokat.
Hozzávalók:
320 ml víz
300 g
kukoricaliszt
30 g amaránt
10 g olaj
1 teáskanál
só
15 g élesztő
A tészta természetesen lazább,
puhább, mint a hagyományos kenyértészta.
De azt tapasztaltam, hogy keveréskor
leválik az edényoldaláról.
Kb. így néz ki:
A kenyérsütő gépet
jobb híján lapátok nélkül elindítottam gyorsprogramon, 1 óra 20 perces program.
13 perc múlva megáll
a keverés, ekkor beleöntöttem a masszát.
Elég könnyen kijött
az edényből.
Utána elindult a
kelesztés, ez az én gépemen 27 percig tart.
Én ilyenkor mindig
letakarom egy konyharuhával a gépet, hogy ne szökjön a meleg!
Akkor kezdené a
sütést, de nálam a gyors program csak közepes héjszínt engedélyez, viszont én
jobban szeretem világosan. Így nem lesz olyan kemény a héja.
Ezért ilyenkor a
rendes kenyérnél is le szoktam állítani a programot, és csak sütésre állítom,
világos héjszínre 40 percre.
Most is ezt tettem,
és vártam:-)
Aztán kivettem a
kenyeret, rácson hűtöttem.
Íme az eredmény:
Igen a tészta lapos maradt, de ez nem
meglepő, mert hiányzik a sikér...
Viszont nagyon finom, puha lett:-)
A kenyér 55 dkg-os .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése