Almás rolád
Hozzávalók:
1 töltetlen, készen vásárolt vékony
piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött),
3 savanykás alma,
1 tojás,
20 dkg sárgabarack-lekvár,
1 evokanál édes piskótamorzsa
(vagy zsemlemorzsa),
csipetnyi só,
ha nem elég édes a lekvár
nagyon kevés porcukor.
A sütot begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig
elomelegítjük. Ezután a tölteléket elkészítjük: az
almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az
almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal
összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a
sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg megcukrozzuk),
és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá,
hogy a töltelék kenheto legyen. Az óvatosan
széthajtogatott piskótarolád teljes felületét bekenjük
az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk.
Alufóliába becsomagoljuk, és sütolemezre rakjuk. Az
elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 10
percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy a
tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék
megsül.) A roládot a sütobol kivesszük, és a fóliában
hagyjuk kihulni, csak ezután csomagoljuk ki. Ujjnyi
vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése