2020. december 19., szombat

Almás rolád

 Almás rolád

    

 Hozzávalók:

 1 töltetlen, készen vásárolt vékony

 piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött),

 3 savanykás alma,

 1 tojás,

 20 dkg sárgabarack-lekvár,

 1 evokanál édes piskótamorzsa

 (vagy zsemlemorzsa),

 csipetnyi só,

 ha nem elég édes a lekvár

 nagyon kevés porcukor.

                        

 A sütot begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig 

 elomelegítjük. Ezután a tölteléket elkészítjük: az 

 almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az 

 almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal 

 összekeverjük a csak gyengén felvert tojással és a 

 sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg megcukrozzuk), 

 és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá, 

 hogy a töltelék kenheto legyen. Az óvatosan 

 széthajtogatott piskótarolád teljes felületét bekenjük 

 az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk. 

 Alufóliába becsomagoljuk, és sütolemezre rakjuk. Az 

 elomelegített forró sütobe toljuk, és közepes lángon 10 

 percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy a 

 tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék 

 megsül.) A roládot a sütobol kivesszük, és a fóliában 

 hagyjuk kihulni, csak ezután csomagoljuk ki. Ujjnyi 

 vastag szeletekre vágva tálaljuk. 

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése