2020. december 15., kedd

Rókagomba tokány

 Rókagomba tokány


Hozzávalók:

1 kg rókagomba

2 hagyma

2 dl tejföl

1 kk pirospaprika

só 

csombor (ha nincs, akkor bors)


A rókagombát megmossuk, tokányra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a  pirospaprikát. Hozzáadjuk a gombát, majd lefödve főzzük, kb. 15 percig. Utána fűszerezzük, majd tejföllel sűrítjük, míg állaga tokányszerű nem lesz.


* A tokányravágás lényege mind húsoknál, mind gombáknál: a szálakat/rostokat keresztbe átvágjuk, keskeny csíkokra metsszük.

** A rókagomba íze legjobban szobahőmérsékleten jön ki, érdemes megvárni, míg eléggé kihűl.

*** A tokány állaga vhol a sűrű főzelék és a hígabb paprikások között van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése