Rókagomba tokány
Hozzávalók:
1 kg rókagomba
2 hagyma
2 dl tejföl
1 kk pirospaprika
só
csombor (ha nincs, akkor bors)
A rókagombát megmossuk, tokányra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a gombát, majd lefödve főzzük, kb. 15 percig. Utána fűszerezzük, majd tejföllel sűrítjük, míg állaga tokányszerű nem lesz.
* A tokányravágás lényege mind húsoknál, mind gombáknál: a szálakat/rostokat keresztbe átvágjuk, keskeny csíkokra metsszük.
** A rókagomba íze legjobban szobahőmérsékleten jön ki, érdemes megvárni, míg eléggé kihűl.
*** A tokány állaga vhol a sűrű főzelék és a hígabb paprikások között van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése