2020. december 19., szombat

Csokidarabos püspökkenyér

 Csokidarabos püspökkenyér


6 tojás

12 dkg cukor

12 dkg liszt

fél citrom leve és reszelt héja

5 dkg mazsola

húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot

verünk.


A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet

és héjat, valamint a mazsolát.


A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a

lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.

Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.


Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába

töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után

fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is

átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy

deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése