2020. december 19., szombat

Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

 Amaretti (mandulás puszedli itáliából)


Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserűmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evőkanál vaj, és 1 evőkanál liszt a tepsihez


Előkészítés: A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.


Elkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütő középső szintjén arany­sárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.


Tipp: A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelően szilárd legyen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése