2020. december 19., szombat

konyakmeggy fagylalt

 

Csilla Szép

Május 31., 13:31

Géppel vagy gép nélkül is készülhet, de géppel sokkal krémesebb, lágyabb lesz, mint nélküle. Nagyon csokis, nagyon alkoholos, kimondottan felnőtteknek való fagyi. A recept végén kiszámolt ch adatokat is találtok, uzsonnára egyétek, mert van benne gyors ch is... a receptjét itt találjátok: http://kifoztuk.hu/…/des…/item/konyakosmeggy-fagylalt-recept

A képen a következők lehetnek: étel

 

Kifőztük Gasztromagazin

Konyakosmeggy-fagylalt recept

2019. máj. 31.

Konyakosmeggy-fagylalt recept

Hozzávalók

·         2,5 dl zsíros tejszín (30%-os)

·         2 dl víz

·         1 vaníliarúd

·         3 tojássárgája

·         1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

·         továbbá:

·         10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

·         2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

·         1 csipet só

·         1 csipet őrölt fahéj

·         2 dkg vaj

·         25 dkg mascarpone

·         20 dkg magozott meggy

·         1 dl konyak

Elkészítés

1.    Konyakosmeggy-fagylalt recept

A meggyet a konyakba forgatjuk, felforraljuk, pár percig főzzük, majd kihűtjük.
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, és a hüvellyel együtt a vízzel elvegyített tejszínhez adjuk. Csípősre melegítjük, azaz annyira legyen forró, hogy belenyúlva „megcsípje” az ujjunkat, de ne forrjon. A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítőszerrel, és a vaníliás tejszínhez öntjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A vaníliahüvelyt kivesszük, a krémet jéghidegre hűtjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, a fahéjat és a kakaót, langyosra hűtjük. Beleforgatjuk a habverővel fellazított mascarponét és a vaníliás tejszínt. Jéghidegre hűtjük.
A fagylaltgépet bekapcsoljuk, a masszát a már járó, kavaró gépbe öntjük, és addig kavartatjuk, amíg krémes állagú nem lesz. Ha elkészült, hozzákeverjük a konyakos meggyet, és fagylaltadagoló kanállal gombócolva tálaljuk.

Tipp: Az elkészült fagylalt 41 g szénhidrátot tartalmaz. A fagylaltgép tartályát minden használat előtt legalább 8 órára tegyük mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kavaró gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, és légmentesen lezárva tegyük mélyhűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, tálcára készítsünk belőle fagylaltgömböket. Fedjük le fóliával, tegyük mélyhűtőbe, majd pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket szedjük nagyobb dobozba. Így tárolva bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

http://szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése