2020. december 19., szombat

Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

 Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal 


Hozzávalók: 


11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg előfőzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt. 


Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Egy keverőtálban keverőgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemű, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el. 

Egy másik tálban keverjük egybe a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután verjük a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz. 

A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szolgáljuk fel. 

Ez a recept 16 adagos. Mivel a sütéshez előírt méretű tepsi szükséges, a szeletek vastagságának biztosítása érdekében javasolt a 16 adag egész számú többszörösét elkészíteni, ha arra van szükség. 

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése