NARANCSOS CÉKLA CHUTNEY
1½ kg cékla
3 db alma
3 db narancs reszelt héja és leve
3 fej hagyma
2 ek mustármag
1 ek koriandermag
1 ek őrölt szegfűszeg
1 ek őrölt fahéj
700 ml vörösborecet
700 g nádcukor
A céklát és az
almát hámozás után durvára reszeltem, egy nagyobb fazékba raktam. A hagymát
tisztítás után durvára vágva a céklához adtam.
Rászórtam a
fűszereket, ráreszeltem a narancs héját és ráfacsartam a levét, majd hozzáadtam
a cukrot és az ecetet is. Alaposan elkevertem.
Közepes lángon 1½
óráig főztem, kevergetve, oda kell figyelni, mert könnyen lekap. Akkor jó, ha a
cékla teljesen megpuhult és az egész besűrűsödött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése