2020. december 19., szombat

NARANCSOS CÉKLA CHUTNEY

 

NARANCSOS CÉKLA CHUTNEY

 

1½ kg cékla

 

3 db alma

 

3 db narancs reszelt héja és leve

 

3 fej hagyma

 

2 ek mustármag

 

1 ek koriandermag

 

1 ek őrölt szegfűszeg

 

1 ek őrölt fahéj

 

700 ml vörösborecet

 

700 g nádcukor

 

 A céklát és az almát hámozás után durvára reszeltem, egy nagyobb fazékba raktam. A hagymát tisztítás után durvára vágva a céklához adtam.

 Rászórtam a fűszereket, ráreszeltem a narancs héját és ráfacsartam a levét, majd hozzáadtam a cukrot és az ecetet is. Alaposan elkevertem.

 Közepes lángon 1½ óráig főztem, kevergetve, oda kell figyelni, mert könnyen lekap. Akkor jó, ha a cékla teljesen megpuhult és az egész besűrűsödött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése