2020. december 19., szombat

Kinder Bueno torta

 

Kinder Bueno torta

A tésztához

§  210 g  tojásfehérje

§    81 g  cukor

§      7 g  napraforgó olaj

  23 g  finomliszt 

§    12 g  zsemlemorzsa

§    10 g  dió (darált)

A mogyorókrémhez

§  200 nutella

§    80 g dió (darált)

A csokis és a sárga krémhez

§  590 g tej

§  140 g tojássárgája

§  290 g cukor

§    47 g vaníliás pudingpor

§    35 g finomliszt 

§  100 g csokoládépasztilla

§  100 g fehércsokipasztilla

§  290 g vaj

A borításhoz

§  100 g vajas keksz

§  100 g tej

§  200 g habtejszín

Elkészítés

1.    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.

2.    Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.

3.    Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval.

4.    Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük.

5.    A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.

6.    Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük az 500 gramm tej egy részével.

7.    A maradék tejet a cukorral felforraljuk

8.    A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

9.    A krémet elfelezzük, ( 540-540 g ) az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik feléhez az olvasztott fehércsokit

10.  A vajat simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgakrémhez adjuk.

11.  A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.

12.  A vajas kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.

13.  Erre kerül a csokis krém.

14.  A 200 gramm tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése