Kinder Bueno torta
A tésztához
§ 210 g tojásfehérje |
§ 81 g cukor |
§ 7 g napraforgó olaj |
23 g finomliszt |
§ 12 g zsemlemorzsa |
§ 10 g dió (darált) |
A mogyorókrémhez
§ 200 g nutella |
§ 80 g dió (darált) |
A csokis és a sárga krémhez
§ 590 g tej |
§ 140 g tojássárgája |
§ 290 g cukor |
§ 47 g vaníliás
pudingpor |
§ 35 g finomliszt |
§ 100 g csokoládépasztilla |
§ 100 g fehércsokipasztilla |
§ 290 g vaj |
A borításhoz
§ 100 g vajas keksz |
§ 100 g tej |
§ 200 g habtejszín |
Elkészítés
1.
A tojásfehérjéket a cukorral
kemény habbá verjük.
2.
Hozzáadjuk a lisztet,
a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.
3.
Tepsibe tesszük, és
megszórjuk a dióval.
4.
Előmelegített sütőben
180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük.
5.
A tésztát megkenjük a
mogyorókrémmel.
6.
Ezután elkészítjük a krémet:
a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük az 500 gramm tej egy
részével.
7.
A maradék tejet a
cukorral felforraljuk
8.
A pudingos masszát
hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
9.
A krémet elfelezzük, (
540-540 g ) az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik feléhez
az olvasztott fehércsokit
10.
A vajat simára
keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a
sárgakrémhez adjuk.
11.
A mogyorókrémes
tésztát megkenjük a sárga krémmel.
12.
A vajas kekszeket
tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
13.
Erre kerül a csokis
krém.
14.
A 200 gramm tejszínt
habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése