2020. december 19., szombat

Fagylaltos oszibarack

 Fagylaltos oszibarack

         

  Hozzávalók:

  4 szép nagy, majdnem érett, kemény,

  lehetoleg sárga húsú oszibarack,

  fél citrom,

  1 teáskanál porcukor,

  1 evokanál triple sec likor,

  2 dkg étcsokoládé,

  kb. 50 dkg készen vásárolt

  vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint

  gyümölcsfagylalt).

                        

  A jól lehutött oszibarackokat alaposan megmossuk, 

  héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd 

  keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belolük. 

  Ily módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról 

  levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne 

  billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél 

  barackokat, és a további felhasználásig a 

  hutoszekrényben tartjuk. Közben a citromlevet 

  összeöntjük a likorrel, majd a cukorral édesítjük. 

  Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 

  percre visszatesszük a hutoszekrénybe. Amíg hul, a 

  csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk. 

  Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a 

  barackokon, és a tetejükre rászórjuk a 

  csokoládéforgácsot.

  (Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot is tehet a 

  tetejére.) 

                

                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése