CSOKOLÁDÉS PALACSINTAFELFÚJT
HOZZÁVALÓK: 4 db tojás, kb.20 dkg liszt, tej szükség szerint
egy csipetnyi só, vaj a sütéshez.
TÖLTELÉK: 3 db tojás, 15 dkg főzőcsokoládé, 7 dkg krisztály-
cukor, 1 csomag vaniliás cukor.
A 4 tojásból egy csipetnyi sóval és a liszttel sürű tésztát
keverünk; nem egészen 1/2 liter tejjel higan folyóvá
keverjük, majd 20 percig pihentetjük, ezután a tésztát újra
jól összekeverjük, és kevés forró vajon egymás után 10-12
palacsintát sütünk, majd hagyjuk kihűlni.
A fózócsokoládét kis darabkákra tördeljük és forró
vizfürdőbe állitva felolvasztjuk. A tojásfehérjét a kristály
és a vaniliás cukorral kemény habbá verjük; egymás után
belekeverjük a tojássárgákat és a felolvasztott főzőcsoko-
ládét. A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel,
összetekerjük és félbevágjuk.Egy kivajazott tepsibe egymás-
ra rakjuk, majd leöntjük a maradék csokoládékrémmel;
előmelegitett sütőben, 200 C-on kb 25 percig sütjük, mig
kivűl ropogós de belűl a töltelék még krémszerü lesz.
Tálalás előtt porcukorral hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése