2020. december 19., szombat

CSOKOLÁDÉS PALACSINTAFELFÚJT

 


CSOKOLÁDÉS PALACSINTAFELFÚJT

HOZZÁVALÓK: 4 db tojás, kb.20 dkg liszt, tej szükség szerint

egy csipetnyi só, vaj a sütéshez.

TÖLTELÉK: 3 db tojás, 15 dkg főzőcsokoládé, 7 dkg krisztály-

cukor, 1 csomag vaniliás cukor.

A 4 tojásból egy csipetnyi sóval és a liszttel sürű tésztát

keverünk; nem egészen 1/2 liter tejjel higan folyóvá 

keverjük, majd 20 percig pihentetjük, ezután a tésztát újra

jól összekeverjük, és kevés forró vajon egymás után 10-12 

palacsintát sütünk, majd hagyjuk kihűlni.

A fózócsokoládét kis darabkákra tördeljük és forró 

vizfürdőbe állitva felolvasztjuk. A tojásfehérjét a kristály

és a vaniliás cukorral kemény habbá verjük; egymás után 

belekeverjük a tojássárgákat és a felolvasztott főzőcsoko-

ládét. A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel,

összetekerjük és félbevágjuk.Egy kivajazott tepsibe egymás-

ra rakjuk, majd leöntjük a maradék csokoládékrémmel;

előmelegitett sütőben, 200 C-on kb 25 percig sütjük, mig 

kivűl ropogós de belűl a töltelék még krémszerü lesz.

Tálalás előtt porcukorral hintjük meg.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése