2020. december 22., kedd

Csokoládé torta

 

Csokoládé torta

Krém

Tejszin 30%-os

355g

63-ft

Cukor

300g

375-ft

Vaniliáscukor

36g

150-ft

Kakaópor

90g

450-ft

Csokipasztilla

90g

345-ft

Vaj

150g

450-ft

Alkohol

15g

40-ft

Vaj(habosításhoz)

300g

900-ft

 

 

Öszz = 2773-ft

A tejszint a cukorral vaníliáscukorral 106-108 fokra melegítem, majd belekeverem a csokipasztillát, ha elolvadt elkeverem benne a kakaóport, végül a 150g vajjal már csak addig hagyom a főzőlapon míg a vaj el nem olvadt. Hagyom kihűlni majd másnap kihabositom a 300g vajjal.

Felvert

Egész tojás

400g

400-ft

Cukor

200g

40-ft

Étolaj

80g

40-ft

Liszt

145g

40-ft

Kakaópor

60g

300-ft

Vaníliáscukor

20g

100-ft

Csokipasztilla

20g

80-ft

 

 

Össz = 1000-ft

A 400g tojást a cukorral, vaníliáscukorral csípösre melegítem (45-50fokra) majd kihűlésig habbá verem közben részletekben hozzá adom az olajat, a csokipasztillát felolvasztom, és lisztes kakaóporral 3 részletben hozzákeverem a tojáshabhoz, majd 180fokos sütőben légkeverésen kb 45 perc alatt készre sütöm.

Tölthetjük a tortát          2019. május 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése