Szanto Adrienn kovászos kuglófja Virág Édes
receptje alapján.
3 dl langyos tejben és 2 dl langyos
tejszínben elkevertem 3 evőkanál barna nádcukrot és 200 g édes kovászt. Hozzá
szitáltam 300 g finomlisztet és 200 g manitoba lisztet.
Összedagasztottam 10 percig, 10 percig pihent
és ment hozzá csipet só, 1 marék áztatott mazsola, 1 cs vanília cukor, 1 citrom
reszelt héja, 2 tojás sárgája, a végén 100 g olvasztott vaj apránként.
3x
hajtogattam fél óránként, kelt, kiborítottam a pultra, kihúzogattam, megkentem
olvasztott vajjal, rászórtam 2 cs fahéjas cukor keverékét, feltekertem, kikent
kuglóf sütő formába tettem, hagytam kelni kb 30 percig, és éjszakára be raktam
a hűtőbe.
Reggel, amíg a sütő bemelegedett 230 fokra
addig pulton melegedett. 230 fokon sütöttem 15 percig, utána még 200 fokon 10
percig és 180 fokon 20 percig."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése