Fagyos földieper kockák
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt, 6 dkg vagdalt dióbél, 11 dkg vaj vagy margarin, 0,6 dl kristálycukor szorosan töltve (eredetileg barna cukor), 2 tojásfehérje, 30 dkg eper, 20 dkg cukor, 2 evőkanál citromlé, 2,5 dl tejszín.
Morzsalék: Keverd össze a lisztet, a diót, a vajat és a kristálycukrot. Szórd egyenletesen egy tepsibe és süsd meg előmelegített, közepes hőmérsékletű (180° C) sütőben kb. 20 percig. Néha keverd meg. Ha készen van, szórd a 2/3 részét egy közepes tepsibe.
Krém: Verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, a szeletelt eperrel és a citromlével. A tejszínt külön verd fel habbá és forgasd bele óvatosan az epres habba.
Kanállal rakd rá ezt a masszát az egyenletesen a tepsiben lévő morzsalékra, utána szórd a félretett 1/2 morzsalékot a tetejére. Takard le celofánnal vagy alufóliával és tedd mélyhűtőbe legalább 6 órahosszára, vagyis amíg meg nem szilárdul. Kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése