2020. december 19., szombat

Poharas ananászkrém

 Poharas ananászkrém

        

  Hozzávalók (20 pohár krémhez):

  10 dkg vaníliás pudingpor,

  6 tojás,

  1 liter tej,

  30 dkg kristálycukor,

  4 dkg vaníliás cukor,

  20 dkg kockacukor,

  8 dl tejszín,

  1 doboz darabos ananászkonzerv,

  1/2 dl triple sec,

  2 dkg tortadara,

  10 Roletti vagy babapiskóta.

                        

  A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel 

  palacsinta suruségu péppé keverjük. A többi tejet a 

  kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfozzük. 

  A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá 

  verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel 

  karamellöntetet készítünk. Az ananászt leszurjük, és 

  összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, 

  vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a 

  pudingporral készített masszával, és az egészet suru 

  péppé fozzük. A fozés végén hozzáadom a tojásfehérjébol 

  vert habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és 

  kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek 

  aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített 

  ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az 

  ananászos vaníliakrémet. Hutoben jól kihutöm, 

  tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel 

  kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdíto édesség. 

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése