Eper Charlotte
Hozzávalók:
350 g babapiskóta,
300 g eper,
2,5 dl tejszín,
30 g zselatin,
60 g cukor,
1 dl eper- vagy málnaszörp.
Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott
charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).
Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá az
eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés
közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel
nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe
mártott kenőtollal eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt,
hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret,
de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk
teljesen kihülni. Közben a cukorral kemény habbá verjük
a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos
gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába.
Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás
előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a
tésztát tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és
tejszínhabbal díszítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése