2020. december 19., szombat

Eper Charlotte

 Eper Charlotte


Hozzávalók:

350 g babapiskóta,

300 g eper,

2,5 dl tejszín,

30 g zselatin,

60 g cukor,

1 dl eper- vagy málnaszörp.


Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott

charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).

Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá az

eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés

közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel

nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe

mártott kenőtollal eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt,

hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret,

de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk

teljesen kihülni. Közben a cukorral kemény habbá verjük

a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos

gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába.

Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás

előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a

tésztát tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és

tejszínhabbal díszítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése