Csibemájleves
májgaluskával
4-6
személyre
Leves
hozzávalói:
8db
csibemáj
6 –
8 sárgarépa+ petrezselyem
Zellerdarab
1
nagy fej hagyma
2
ek. Kókuszzsír
Só,
bors, vegeta
A kockára
vágott hagymát megdinszteljük a kókuszzsíron egy nagyobb fazékban, majd felöntjük
kb. 3-5 l hideg vízzel...attól függően, mennyit akarunk készíteni. Mindenesetre
a galuskák főzésénél sok lére lesz szükség! A megmosostt májakat
beletesszük, a zöldségeket felkarikázva hozzáadjuk, sózzuk, fűszerezzük.
Kb fél órát hagyjuk főni. Ezalatt elkészítjük a galuskatésztát:
Hozzávalók:
4
egész csibemáj
2
tojás
1
kicsi hagyma feldarabolva
Só,
vegeta, petr.-zöldje
Az
egészet egy botmixerrel szétmixereljük simára.
TK tönkölydarát
szórunk bele és + 1 ek. Zabkorpát. Vigyázni kell, hogy a tészta ne legyen
túl sűrü, mert még hagyni kell kidagadni is, és ezután is eléggé folyékonynak
kell maradnia ahhoz, hogy a kész forrásban lévő levesbe nokedliszaggatón
keresztűl át lehessen paszírozni. Ezután nagyon óvatosan átkeverjük
a levest, lefedjük fedővel, és spóron hagyjuk főni 1-2 percet. Ha
megfőttek a galuskák, lezárjuk a lángot, és még hagyjuk kidagadni
kicsit. Ezután tányérokra merjük...jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése