2020. december 22., kedd

Csibemájleves májgaluskával

 

Csibemájleves májgaluskával

4-6 személyre

Leves hozzávalói:

8db csibemáj

6 – 8 sárgarépa+ petrezselyem

Zellerdarab

1 nagy fej hagyma

2 ek. Kókuszzsír

Só, bors, vegeta

A kockára vágott hagymát megdinszteljük a kókuszzsíron egy nagyobb fazékban, majd felöntjük kb. 3-5 l hideg vízzel...attól függően, mennyit akarunk készíteni. Mindenesetre a galuskák főzésénél sok lére lesz szükség! A megmosostt májakat beletesszük, a zöldségeket felkarikázva hozzáadjuk, sózzuk, fűszerezzük. Kb fél órát hagyjuk főni. Ezalatt elkészítjük a galuskatésztát:

Hozzávalók:

4 egész csibemáj

2 tojás

1 kicsi hagyma feldarabolva

Só, vegeta, petr.-zöldje

Az egészet egy botmixerrel szétmixereljük simára.

TK tönkölydarát szórunk bele és + 1 ek. Zabkorpát. Vigyázni kell, hogy a tészta ne legyen túl sűrü, mert még hagyni kell kidagadni is, és ezután is eléggé folyékonynak kell maradnia ahhoz, hogy a kész forrásban lévő levesbe nokedliszaggatón keresztűl át lehessen paszírozni. Ezután nagyon óvatosan átkeverjük a levest, lefedjük fedővel, és spóron hagyjuk főni 1-2 percet. Ha megfőttek a galuskák, lezárjuk a lángot, és még hagyjuk kidagadni kicsit. Ezután tányérokra merjük...jó étvágyat!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése