Peak keksz recept:
Én most bögrés mértékegységet használtam, 2 dl-es bögrét.
·
¾ bögre, az az 180ml mogyoróvaj (ha éppen
kifogyott a peakes mogyoróvaj készleted, de van, egy jó minőségű aprítód
könnyedén készíthetsz mogyoróból vajat, csak kitartónak kell lenni és néha
pihentetni a gépedet le ne égjen).
·
1 adagolókanál Peak protein
·
1 tojás
·
Ízlés szerint eritrit vagy más édesítő
·
1 csipet só (ha sós mogyorót használtál, akkor
ez kihagyható)
·
1 teáskanál sütőpor (ha mintás kekszeket
csinálsz, minél kevesebbet tegyél bele)
·
Ezeket jól összekevered és megpróbálsz
önmegtartóztatást gyakorolni. J
·
Majd jön a liszt, ami igazándiból bármi lehet,
nálam most kókuszliszt (2 evőkanál) és gluténmentes zabliszt volt. Zabpelyhet
is lehet darálni liszt helyett. Mehet bele akár mandulaliszt is. A lényeg hogy
jól formázható, de ne túl kemény masszát kapjunk. Ha kókuszlisztet
használsz, várj néhány percet mielőtt a
többi lisztet hozzáadod, mert a kókuszliszt szomjas jószág, nagyon megszívja
magát.
·
Ha jól összegyurmáztad, már nyújthatod is. Ha
van szilikon lapod, akkor gyerekjáték, ennek hiányában én folpackot terítek le,
arra a tésztát és a tetejére megint folpackot teszek. Így könnyedén nyújtható a
tészta. Sütni 175-180 fokon szoktam. Figyelj oda, mert nagyon gyorsan pirul, és
beton keménnyé válik, ha nem vagy szemfüles!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése