2020. december 19., szombat

Peak keksz recept:

 

Peak keksz recept:

Én most bögrés mértékegységet használtam, 2 dl-es bögrét.

·         ¾ bögre, az az 180ml mogyoróvaj (ha éppen kifogyott a peakes mogyoróvaj készleted, de van, egy jó minőségű aprítód könnyedén készíthetsz mogyoróból vajat, csak kitartónak kell lenni és néha pihentetni a gépedet le ne égjen).

·         1 adagolókanál Peak protein

·         1 tojás

·         Ízlés szerint eritrit vagy más édesítő

·         1 csipet só (ha sós mogyorót használtál, akkor ez kihagyható)

·         1 teáskanál sütőpor (ha mintás kekszeket csinálsz, minél kevesebbet tegyél bele)

·         Ezeket jól összekevered és megpróbálsz önmegtartóztatást gyakorolni. J

·         Majd jön a liszt, ami igazándiból bármi lehet, nálam most kókuszliszt (2 evőkanál) és gluténmentes zabliszt volt. Zabpelyhet is lehet darálni liszt helyett. Mehet bele akár mandulaliszt is. A lényeg hogy jól formázható, de ne túl kemény masszát kapjunk. Ha kókuszlisztet használsz,  várj néhány percet mielőtt a többi lisztet hozzáadod, mert a kókuszliszt szomjas jószág, nagyon megszívja magát.

·         Ha jól összegyurmáztad, már nyújthatod is. Ha van szilikon lapod, akkor gyerekjáték, ennek hiányában én folpackot terítek le, arra a tésztát és a tetejére megint folpackot teszek. Így könnyedén nyújtható a tészta. Sütni 175-180 fokon szoktam. Figyelj oda, mert nagyon gyorsan pirul, és beton keménnyé válik, ha nem vagy szemfüles!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése