Szeder torta
Felvert
300g tojás (szétválasztva)
120g cukor
140g liszt
30g vaj
Krém
500g szeder
100g tej
40g keményítő (puding por)
500g túró
160g cukor
30g vaníliás cukor
10g reszelt citromhéj
10g reszelt narancshéj
300g tejszín (30%-os)
Díszítés
100g tejszín (30%-os) + gyümölcs
darabok
vagy sajátkrém + gyümölcs darabok
Elkészítés:
A felvert a megszokott módon
sütőszert nem használok.
A krém, tejszínt felverem hűtőbe
teszem.
A szedret felmelegítem 100g
cukorral közben turmixal összekeverem, a keményítőt a tejjel el keverem, ha
kellően forr a szeder szirup besűrítem, félre rakom hűlni.
A túrót (összetőröm ne legyen
nagyon darabos) hozzá teszem a 60g cukrot, vaníliáscukrot, citrom héját,
narancs héját összekeverem.
A túrót a kihűlt szeder alappal
jól összekeverem, majd a 300g tejszínnel lazítom.
Tölthetjük a tortát… J
J J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése