2020. december 19., szombat

Szeder torta

 

Szeder torta

Felvert

300g tojás (szétválasztva)                                                       

120g cukor

140g liszt

  30g vaj

Krém

500g szeder

100g tej

  40g keményítő (puding por)

500g túró

160g cukor

  30g vaníliás cukor

  10g reszelt citromhéj

  10g reszelt narancshéj

300g tejszín (30%-os)

Díszítés

100g tejszín (30%-os) + gyümölcs darabok

vagy sajátkrém + gyümölcs darabok

Elkészítés:

A felvert a megszokott módon sütőszert nem használok.

A krém, tejszínt felverem hűtőbe teszem.

A szedret felmelegítem 100g cukorral közben turmixal összekeverem, a keményítőt a tejjel el keverem, ha kellően forr a szeder szirup besűrítem, félre rakom hűlni.

A túrót (összetőröm ne legyen nagyon darabos) hozzá teszem a 60g cukrot, vaníliáscukrot, citrom héját, narancs héját összekeverem.

A túrót a kihűlt szeder alappal jól összekeverem, majd a 300g tejszínnel lazítom.

 Tölthetjük a tortát  J J J

 

 

 

 

 

 

 

                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése