Hozzavalok
1/2 kilo mandulabel
1/2 kilo diobel
2 EK fahejpor
1 csesze cukor
1/2 kilo zsiros margarin
1 1/2 kilo reteslapok
sziruphoz:
1 1/2 kilo cukor
1 citrom
3 pohar viz
1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig
ismeteljuk amig elfogy a massza, legfelul a maradek lapok kerulnek, megkenve
mindegyik. Itt ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat.
5. Szep pirosra sutjuk.
Szirup
A hozzavalokat osszefozzuk egy labosban (cukor, citromle, viz). A forro
szirupot a mar langyosra hult baklavara ontjuk egyenletesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése