2020. december 19., szombat

baklava

 Hozzavalok


1/2 kilo mandulabel

1/2 kilo diobel

2 EK fahejpor

1 csesze cukor

1/2 kilo zsiros margarin

1 1/2 kilo reteslapok


sziruphoz:


1 1/2 kilo cukor

1 citrom

3 pohar viz


1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.

2. Ledaraljuk a mandulabelet es a

 diobelet majd egy talban osszekeverjuk az

egy csesze cukorral es a fahejjal.

3. Felolvasztjuk a margarint.

4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul

22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy

lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig

ismeteljuk amig elfogy a massza, legfelul a maradek lapok kerulnek, megkenve

mindegyik. Itt ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat.

5. Szep pirosra sutjuk.


Szirup

A hozzavalokat osszefozzuk egy labosban (cukor, citromle, viz). A forro

szirupot a mar langyosra hult baklavara ontjuk egyenletesen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése