2020. december 19., szombat

Vörös bársony, de nem torta

 

Vörös bársony, de nem torta

(az is lehet)

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 2 evőkanál kakaópor, 30 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 2 db tojás, 1 kis pohár joghurt, 1 teáskanál sütőpor, kb. 1tk.piros ételfesték. (először keveset tegyünk bele. Ha nem elég piros, még tehetünk bele, de kivenni már nem tudunk.

 

Krém:

25 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 2dl tejszínhab, ½ csomag habfixáló.

A mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a kemény habbá vert tejszínhez adjuk. Végül lazán hozzáforgatjuk a habfixálót.

 

A lisztbe tesszük a sütőport, kakaót, sót majd egy tálba átszitáljuk.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzá keverjük a tojásokat.

Az ételfestéket feloldjuk a joghurtban. A joghurtot és a tojásos masszát a liszttel jól eldolgozzuk.

Kapszlikba töltjük a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon, kb.15 perc alatt megsütjük.

Végezzünk tűpróbát. Miután kihűltek a muffinok, a közepükbe mélyedés vájunk ( karalábé vájóval, almacsutkázóval )

A kivájt tésztát morzsásítjuk. A krémet nyomózsákba tesszük, megtöltjük a mélyedéseket és díszítjük a muffinok tetejét. Végül megszórjuk a morzsával.

 

 

:

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése