Vörös bársony, de nem torta
(az is lehet)
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 2
evőkanál kakaópor, 30 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 2 db tojás, 1 kis pohár
joghurt, 1 teáskanál sütőpor, kb. 1tk.piros ételfesték. (először keveset tegyünk
bele. Ha nem elég piros, még tehetünk bele, de kivenni már nem tudunk.
Krém:
25 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 2dl
tejszínhab, ½ csomag habfixáló.
A mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a
kemény habbá vert tejszínhez adjuk. Végül lazán hozzáforgatjuk a habfixálót.
A lisztbe tesszük a sütőport, kakaót, sót majd egy
tálba átszitáljuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzá
keverjük a tojásokat.
Az ételfestéket feloldjuk a joghurtban. A joghurtot és
a tojásos masszát a liszttel jól eldolgozzuk.
Kapszlikba töltjük a tésztát és előmelegített sütőben
175 fokon, kb.15 perc alatt megsütjük.
Végezzünk tűpróbát. Miután kihűltek a muffinok, a
közepükbe mélyedés vájunk ( karalábé vájóval, almacsutkázóval )
A kivájt tésztát morzsásítjuk. A krémet nyomózsákba
tesszük, megtöltjük a mélyedéseket és díszítjük a muffinok tetejét. Végül
megszórjuk a morzsával.
:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése