2020. december 19., szombat

Kapros túrós pite

 

Kapros túrós pite


       Fél kg túrót egy tálban összekevertem egy evőkanálnyi tejföllel, kevés reszelt citromhéjjal, csipet sóval, folyékony édesítővel, és jó sok vágott kaporral, és két tojás sárgájával.
             A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, és lazán a túrómasszába forgattam.

Sütőpapírral bélelt 13x26 cm-es kis tepsibe öntöttem, a tetejét megkentem egy evőkanálnyi tejföllel, amibe egy kis édesítőt, és pár csepp vanília aromát kevertem.


           Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 percet sütöttem. Nagyon finom lett!

Legközelebb a tetejére való kencébe az egyik tojás sárgáját is beleteszem, a színe miatt - a masszába úgyis csak a fehérje a fontos.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése