Kapros túrós pite
Fél kg túrót egy
tálban összekevertem egy evőkanálnyi tejföllel, kevés reszelt citromhéjjal,
csipet sóval, folyékony édesítővel, és jó sok vágott kaporral, és két tojás
sárgájával.
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, és lazán a túrómasszába forgattam.
Sütőpapírral bélelt 13x26
cm-es kis tepsibe öntöttem, a tetejét megkentem egy evőkanálnyi tejföllel,
amibe egy kis édesítőt, és pár csepp vanília aromát kevertem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 percet sütöttem. Nagyon finom
lett!
Legközelebb a tetejére való kencébe az egyik
tojás sárgáját is beleteszem, a színe miatt - a masszába úgyis csak a fehérje a
fontos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése