Ganapati kedvence
(szabdzsí)
6-8 személyre a szakácskönyv szerint
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg zöldborsó
4 nagy paradicsom
4 evőkanál ghí
2 erős zöldpaprika
2 evőkanál kókuszreszelék
3 szegfűszeg
3 szem feketebors
1 kiskanál fahéj
2 kiskanál koriander
3 kiskanál mák
Mossuk meg a burgonyát és vágjuk fel 2 cm-es darabokra.
Tegyünk ghít egy edénybe, adjuk hozzá a burgonyát, majd a
borsót, öntsünk hozzá egy kis vizet és sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk puhára.
A paradicsomot vágjuk négyfelé, és egy lábosban főzzük
puhára 8 dl vízben.
Amikor elkészült, nyomjuk át egy szitán vagy törjük péppé.
Őröljük meg egy mozsárban az összes fűszert, beleértve az
erős paprikát, a mákot, és a kókuszreszeléket is.
(Én semmit nem őröltem , mégis finom lett.)
Majd a megfőtt burgonyát, a paradicsomszószt és a megőrölt
fűszereket egy edényben keverjük össze, sózzuk meg és még egy pár percig
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése