2020. december 19., szombat

Ganapati kedvence

 

Ganapati kedvence

(szabdzsí)

6-8 személyre a szakácskönyv szerint

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

25 dkg zöldborsó

4 nagy paradicsom

4 evőkanál ghí

2 erős zöldpaprika

2 evőkanál kókuszreszelék

3 szegfűszeg

3 szem feketebors

1 kiskanál fahéj

2 kiskanál koriander

3 kiskanál mák

 

Mossuk meg a burgonyát és vágjuk fel 2 cm-es darabokra.

Tegyünk ghít egy edénybe, adjuk hozzá a burgonyát, majd a borsót, öntsünk hozzá egy kis vizet és sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk puhára.

A paradicsomot vágjuk négyfelé, és egy lábosban főzzük puhára 8 dl vízben.

Amikor elkészült, nyomjuk át egy szitán vagy törjük péppé.

Őröljük meg egy mozsárban az összes fűszert, beleértve az erős paprikát, a mákot, és a kókuszreszeléket is.

(Én semmit nem őröltem , mégis finom lett.)

Majd a megfőtt burgonyát, a paradicsomszószt és a megőrölt fűszereket egy edényben keverjük össze, sózzuk meg és még egy pár percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése