2020. december 19., szombat

Almás krémes piskóta

 Almás krémes piskóta 


Hozzávalók: 

A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.

Krémhez: 20 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó. 


Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc) 

Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be. 


A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihült összekeverjük a margarinons krémmel. 


Nagyon finom és mutatós sütemény! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése