Almás kosárkák
Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta
(otthon készített magy mirelit),
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evokanál liszt,
1 evokanál olaj,
1 csapott evokanál porcukor,
1 mokkáskanál orölt fahéj,
csipetnyi só.
A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg
palacsintatésztaszeru masszának kell lennie. A
linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi
kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot
készítsünk.) Elomelegített, közepesen meleg sütobe
tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a
tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a
szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat
megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával
felöntjük. A sütobe visszatesszük, és addig sütjük, amíg
a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a
beleszúrt ture (hurkapálcára) már nem tapad a masszából.
A kosárkákat a sütolapon hagyjuk kihulni, majd óvatosan
leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.
Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal,
kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével.
Legkésobb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész
sütemény mélyhutoben tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése