2020. december 19., szombat

Almás kosárkák

 Almás kosárkák


Hozzávalók:

30 dkg nyers linzertészta

(otthon készített magy mirelit),

2 savanykás alma,

2 tojás,

fél dl tej,

2 csapott evokanál liszt,

1 evokanál olaj,

1 csapott evokanál porcukor,

1 mokkáskanál orölt fahéj,

csipetnyi só.


A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a

lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg

palacsintatésztaszeru masszának kell lennie. A

linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi

kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot

készítsünk.) Elomelegített, közepesen meleg sütobe

tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a

tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a

szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat

megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával

felöntjük. A sütobe visszatesszük, és addig sütjük, amíg

a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a

beleszúrt ture (hurkapálcára) már nem tapad a masszából.

A kosárkákat a sütolapon hagyjuk kihulni, majd óvatosan

leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.

Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal,

kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével.

Legkésobb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész

sütemény mélyhutoben tárolható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése