Csokis
raffaellós süti
Tészta:
8 tojás
9 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
125 ml víz
3 evőkanál olaj
Krém:
200g
tejpor
100g
olvasztott margarin
60ml
víz
200g
porcukor
150g
kókuszreszelék
Díszítés:
50g kókuszreszelék és raffaelló golyó, vagy mandula
reszelék
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és tűpróbáig
sütjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe, kb: 20x30cm
A kérmhez felolvasztjuk a vajat, beletesszük a vizet
és a porcukrot, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket,
és a tejport (lehet kávéfehérítő is).
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet (másképp leolvad
róla, és érdemes a tészta kihűlése után összekavarni a krémet, nehogy megkössön
a tálba), megszórjuk kókuszreszelékkel, illetve ízlés szerint mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése