2020. december 22., kedd

Csokis raffaellós süti

 

Csokis raffaellós süti

Tészta:

8 tojás
9 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
125 ml víz
3 evőkanál olaj

Krém:

200g tejpor

100g olvasztott margarin

60ml víz

200g porcukor

150g kókuszreszelék

 

Díszítés:

50g kókuszreszelék és raffaelló golyó, vagy mandula reszelék

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és tűpróbáig sütjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe, kb: 20x30cm

A kérmhez felolvasztjuk a vajat, beletesszük a vizet és a porcukrot, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a tejport (lehet kávéfehérítő is).

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet (másképp leolvad róla, és érdemes a tészta kihűlése után összekavarni a krémet, nehogy megkössön a tálba), megszórjuk kókuszreszelékkel, illetve ízlés szerint mandulával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése