Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
1 dl rum
1 dl tejszín
2 db narancs
4 dl tejszín
cukor
babapiskóta
díszítőanyagok
GYÚRJUK ÖSSZE: A narancs héját lereszeljük. A
gesztenyemasszát villával összetörjük. Az összes
alkotórészt (itt csak az 1 dl tejszínt használjuk fel)
habosra kikeverjük villával vagy lyukas fakanállal. 1/2
órán át hagyjuk pihenni, eközben... HABOZUNK: A tejszínt
felverjük habnak kevés cukorral, és a hab felét is a
gesztenyéhez keverjük. INTELEM ELŐSZŐR: Csak ovatosan,
hogy a hab össze ne essen! KIKÉSZÍTÉS: A poharakat alul
és oldalt kibéleljük hámozott és vékonyan felszeletelt
narancsszeletekkel. Belepakoljuk a gesztenyehabot,
fogyasztás előtt megtömjük tejszínhabbal, beleszúrkálunk
néhány babapiskótát, díszítő anyagot és ham-ham...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése