2020. december 19., szombat

Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja

 Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja

                                 

  Hozzávalók:

  50 dkg gesztenyemassza 

  1 dl rum 

  1 dl tejszín 

  2 db narancs 

  4 dl tejszín 

  cukor 

  babapiskóta 

  díszítőanyagok 

                

  GYÚRJUK ÖSSZE: A narancs héját lereszeljük. A 

  gesztenyemasszát villával összetörjük. Az összes 

  alkotórészt (itt csak az 1 dl tejszínt használjuk fel) 

  habosra kikeverjük villával vagy lyukas fakanállal. 1/2 

  órán át hagyjuk pihenni, eközben... HABOZUNK: A tejszínt 

  felverjük habnak kevés cukorral, és a hab felét is a 

  gesztenyéhez keverjük. INTELEM ELŐSZŐR: Csak ovatosan, 

  hogy a hab össze ne essen! KIKÉSZÍTÉS: A poharakat alul 

  és oldalt kibéleljük hámozott és vékonyan felszeletelt 

  narancsszeletekkel. Belepakoljuk a gesztenyehabot, 

  fogyasztás előtt megtömjük tejszínhabbal, beleszúrkálunk 

  néhány babapiskótát, díszítő anyagot és ham-ham... 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése