2020. december 19., szombat

Szórt túrós-barackos rétes

 

Szórt  túrós-barackos rétes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

10 dkg vaj

20 dkg liszt

20 dkg porcukor

45 dkg túró

820 g felezett őszibarackbefőtt

1 cs sütőpor

5 dl tej

4 tojás

1 cs vaníliás cukor

 

Elkészítése:

 

Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez. Egy 20*30 cm-es tepsit a vaj felével kikenjük. A barack levét leöntjük, és apróbb darabokra vágjuk.

 

A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. A keverék felét a tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a barack darabokat.

 

Rászórjuk a lisztes keverék maradékát.

 

A tojásokat a tejjel és a vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük.

 

200 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.

Én nem fedtem be, mert nem éget a sütőm.

 

Langyosra hűlve szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése