Szórt túrós-barackos rétes
Hozzávalók:
10 dkg
vaj
20 dkg
liszt
20 dkg
porcukor
45 dkg
túró
820 g
felezett őszibarackbefőtt
1 cs
sütőpor
5 dl
tej
4 tojás
1 cs
vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy jó magas falú tepsit használjunk a
sütéshez. Egy 20*30 cm-es tepsit a vaj felével kikenjük. A barack levét
leöntjük, és apróbb darabokra vágjuk.
A lisztet, a porcukrot és a sütőport
összekeverjük. A keverék felét a tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a
barack darabokat.
Rászórjuk a lisztes keverék maradékát.
A tojásokat a tejjel és a vaníliás cukorral
gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen
befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük.
200 fokra melegített sütőben szép aranybarnára
sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.
Én nem fedtem be, mert nem éget a sütőm.
Langyosra hűlve szeleteljük, és porcukorral
meghintve kínáljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése