Kókusztekercs, 3 öltözékben
Hozzávalók:
15 dkg porcukor, l/2 kg darált keksz, 3-4 ek. kakaó, 1/2 dl
rum, 2 adag lefőzött, hideg kávé.
Töltelék: 2,5 dkg
tejszínes pudingpor - 1,5 dl tejben elkészítve, 15 dkg Ráma margarin,
15 dkg porcukorral habosra kikeverve. Ha teljesen kihűlt a puding,
apránként a vajkrémhez keverjük, habosítjuk, és végül belekeverünk 15 dkg
kókuszreszeléket!
1. tekercs:
A „tésztát” jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1/2 cm vékonyra és
megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük alufólia segítségével, majd
kókuszreszelékbe forgatjuk.
2. Toboz: + hozzávaló - chokapi reggeliző pehely
A „tésztából” először golyót
formálunk, egyik végét elvékonyítjuk, hogy kúp alakot kapjunk. Az alján fakanál
vagy más egyéb eszközzel mélyedést fúrunk a
hasába! Ide töltjük a krémet.
Végén a chokapi szemeket pedig egenként
beletűzzük, mint a tobozok
szirmai vannak. Végül meghintjük porcukorral.
szivarka: + tortabevonó, fehér
tortabevonó.
A
„tésztát” vékonyra elnyújtjuk, és a roló készítő csövecskéhez igazítva, kis
téglalapokat vágunk.
Olajos
kézzel végig simítjuk a csöveket és egyenként rátekerjük a tésztát (kissé át is
sodorhatjuk)
Hagyjuk megdermedni, megkeményedni. Kicsit megmozgatva, könnyedén le
tudjuk húzni a
szivarkákat, csőről. Mély edényben olvasszunk ét tortabevonót és mártsuk
bele, majd dermesszük
őket.
Habzsák segítségével töltsük meg a szivarkákat, végeiket forgassuk meg
kókuszreszelékben.
Fehér
tortabevonóval díszíthetjük a szivarkákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése