2020. december 19., szombat

Kókusztekercs, 3 öltözékben

 

            Kókusztekercs, 3 öltözékben

 

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, l/2 kg darált keksz, 3-4 ek. kakaó, 1/2 dl rum, 2 adag lefőzött, hideg kávé.

Töltelék: 2,5 dkg tejszínes pudingpor - 1,5 dl tejben elkészítve, 15 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukorral habosra kikeverve. Ha teljesen kihűlt a puding, apránként a vajkrémhez keverjük, habosítjuk, és végül belekeverünk 15 dkg kókuszreszeléket!

 

                                  

 

 

1.      tekercs: A „tésztát” jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1/2 cm vékonyra és megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük alufólia segítségével, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

 

2.       Toboz: + hozzávaló - chokapi reggeliző pehely

A „tésztából” először golyót formálunk, egyik végét elvékonyítjuk, hogy kúp alakot kapjunk. Az alján fakanál vagy más egyéb eszközzel mélyedést fúrunk a

hasába! Ide töltjük a krémet. Végén a chokapi szemeket pedig egenként 

beletűzzük, mint a tobozok szirmai vannak. Végül meghintjük porcukorral.

 

 

                    

                                                                                                                                                                                                                                   

     

                                                                                                                                                                             

              szivarka: + tortabevonó, fehér tortabevonó.

              A „tésztát” vékonyra elnyújtjuk, és a roló készítő csövecskéhez igazítva, kis téglalapokat vágunk. 

              Olajos kézzel végig simítjuk a csöveket és egyenként rátekerjük a tésztát (kissé át is sodorhatjuk) 

              Hagyjuk megdermedni, megkeményedni. Kicsit megmozgatva, könnyedén le tudjuk húzni a

              szivarkákat, csőről. Mély edényben olvasszunk ét tortabevonót és mártsuk bele, majd dermesszük

              őket. Habzsák segítségével töltsük meg a szivarkákat, végeiket forgassuk meg kókuszreszelékben.

              Fehér tortabevonóval díszíthetjük a szivarkákat. 

 

                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése