2020. december 19., szombat

Almás-diós pite

 Almás-diós pite

 Hozzávalók a tésztához:

 25 dkg vaj

 40 dkg finomliszt

 12 dkg kristálycukor

 1 tojás

 1 csomag sütőpor

 1 csomag vaníliás cukor

 1-2 evőkanál tejföl 


 Hozzávalók a töltelékhez:

 2 kg alma 

 fahéj

 2 csomag vaníliás cukor

A diós töltelékhez:

50 dkg dió

tej,hogy ne legyen száraz

mazsola izlés szerint

vaniliás cukor

kristálycukor izlés szerint


 A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki az almákat, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le őket. Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amit használsz majd, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. A kifacsart, lereszelt almát oszlasd el a tésztán, szórd meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektesd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várd meg, amíg picit hűl, és utána kezdd el szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése