2020. december 19., szombat

Csokoládéparfé

 Csokoládéparfé

       

  Hozzávalók:

  12 dkg csokoládé,

  6 dl tejszín,

  3 tojássárgája,

  1/4 rúd vanília,

  12 dkg porcukor.

                        

  A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá 

  verek. 2 dl tejszínbol a 3 tojássárgájával, a reszelt 

  csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgoz 

  fölött krémet készítek. A kihult krémmel lazán 

  összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra 

  törölt ozgerincformába töltöm, és mélyhutoben 3-4 óra 

  hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra 

  forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával 

  beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy elore elhutött 

  üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, 

  gyümölcsökkel, befottekkel díszítem. 

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése