Csokoládéparfé
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé,
6 dl tejszín,
3 tojássárgája,
1/4 rúd vanília,
12 dkg porcukor.
A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá
verek. 2 dl tejszínbol a 3 tojássárgájával, a reszelt
csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgoz
fölött krémet készítek. A kihult krémmel lazán
összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra
törölt ozgerincformába töltöm, és mélyhutoben 3-4 óra
hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra
forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával
beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy elore elhutött
üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel,
gyümölcsökkel, befottekkel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése