2020. december 19., szombat

Almás, túrós béles

 Almás, túrós béles 


Hozzávalók: 

A tésztához: 1 doboz tejföl, 1 doboz zsír, 1 doboz cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag szárított élesztő, amennyi lisztet felvesz. 

A töltelékhez: 1 kg alma, búzadara, ízlés szerint cukor, fahéj. 


A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük. 

Lehet túróval is megtölteni, úgy is nagyon finom! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése