2020. december 19., szombat

ROPOGÓS TEJES KIFLI

 

ROPOGÓS TEJES KIFLI


Hozzávalók 18 db. kiflihez:

  
      1/2 kg liszt,
       3 dl tej

       1 evőkanál cukor

      4 dkg vaj

       2 evőkanál olaj

        1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)

      1 egész tojás

        3 dkg friss élesztő

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk, és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.


 

 




Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése