ROPOGÓS TEJES KIFLI
Hozzávalók 18 db. kiflihez:
1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés
szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő
Az élesztőt
kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát
dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának,
majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta,
lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk
belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk, és 6
részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és
kifli formára igazítjuk a péksüteményt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a
kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva
szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát
kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük
a kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése