2020. december 19., szombat

Diós-lekváros tekercs

 Diós-lekváros tekercs


Hozzávalók:


1 doboz mirelit vajas-leveles tészta,

1 tojás,

2 evokanál tej,

15 dkg durvára darált dióbél,

20 dkg sárgabaracklekvár,

ízlés szerint 8-10 dkg cukor,

a tészta nyújtásához kevés liszt,

a sütolemezhez 5 dkg vaj.


A gyúródeszkát belisztezzük, majd olyan vékonyra

nyújtjuk ki rajta a szobahomérsékleten felengedett

vajas-leveles tésztát, amennyire csak lehetséges. A

nyújtófát közben többször is meglisztezzük, nehogy a

tészta ráragadjon. A tojást és a tejet habosra verjük,

majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott

sárgabaracklekvárt. A tészta egész felületét vékonyan

bekenjük a tojásos lekvárral, és rászórjuk a darált

dióval összekevert cukrot. A tésztát nagyon szorosan

felcsavarjuk, így egy hosszú, vékony tekercset kapunk. A

tekercset kissé le is nyomkodjuk, hogy a levego mind

kiszoruljon belole. Éles késsel félujjnyi szeletekre

vágjuk. Egy nagy sütolemezt az olvasztott vajjal

vékonyan bekenünk, majd a szeleteket egymáshoz nem túl

közel, lapjával ráfektetjük. Elomelegített, forró sütobe

toljuk, majd a lángot 5 perc múlva mérsékeljük, és szép

pirosbarnára megsütjük. Vigyázat! Ha nem figyelünk

eléggé, a lekvár és a cukor hamar megég.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése