Mákos csoda
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
ü 25 dkg
finomliszt
ü 3 dkg vaj
ü 1 csomag
sütőpor
ü 10 dkg
porcukor
ü 3 db
tojássárgája
ü 0.5 dl tej
(kevés)
A töltelékhez
ü 5 ek sárgabarack,
vagy valamilyen savanykás lekvár
ü 20 dkg vaj
ü 20 dkg
cukor
ü 20 dkg finomliszt
ü 20 dkg mák
(darált)
ü 1 csomag
sütőpor
ü 1 citromból
nyert citromhéj (reszelve)
ü 1 csomag
vaníliás cukor
ü 3 db
tojásfehérje
ü 2 dl tej
(annyi tej, hogy piskótasűrűségű tésztát kapjunk)
Elkészítés
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Kettő
részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es
tepsi) és lekvárral megkenjük. Majd erre a lekvárral megkent tésztára ráöntjük
a tölteléket. A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt,
a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk, a sütőpor, a
citromhéj, a vaniliáscukor, aztán a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habja.
Erre rátesszük a második tésztát, majd megszurkáljuk és sütjük 170 fokon
tűpróbáig (25-30 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése