2020. december 22., kedd

Mákos csoda

 

     Mákos csoda

 

Hozzávalók / 4 adag

 

A tésztához

ü  25 dkg finomliszt

ü  3 dkg vaj

ü  1 csomag sütőpor

ü  10 dkg porcukor

ü  3 db tojássárgája

ü  0.5 dl tej (kevés)

 

A töltelékhez

ü  5 ek sárgabarack, vagy valamilyen savanykás lekvár

ü  20 dkg vaj

ü  20 dkg cukor

ü  20 dkg finomliszt

ü  20 dkg mák (darált)

ü  1 csomag sütőpor

ü  1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

ü  1 csomag vaníliás cukor

ü  3 db tojásfehérje

ü  2 dl tej (annyi tej, hogy piskótasűrűségű tésztát kapjunk)

 

Elkészítés

 

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Kettő részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük. Majd erre a lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket. A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk, a sütőpor, a citromhéj, a vaniliáscukor, aztán a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habja. Erre rátesszük a második tésztát, majd megszurkáljuk és sütjük 170 fokon tűpróbáig (25-30 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése