Cseresznyés pite
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
1 egész tojás + 1 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
a töltelékhez:
1 kg cseresznye
5 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
a tetejére 1 tojás
A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan
összegyúrjuk, majd
sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk
belőle, és két-három
órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
A cseresznyét kimagozzuk.
A nagyobbik cipót kinyújtjuk, és a tepsit kibéleljük vele. Rászórjuk a
dióval elkevert
zsemlemorzsát, majd ráterítjük a cseresznyét. Erre cukrot szórunk és a
másik fél kinyújtott
tésztával befedjük. Kicsit rányomkodjuk a gyümölcsre, majd egy felvert
tojással megkenjük a
tetejét. Villával megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőbe téve 10
percig közepes lángon
sütjük, ezután a lángot mérsékeljük és aranybarnára sütjük.
Csak teljes kihűlése után vágjuk kockákra. A tetejét porcukorral
elkevert darált dióval
meghinthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése