2020. december 19., szombat

Cseresznyés pite

 Cseresznyés pite


Hozzávalók:

a tésztához:

50 dkg finomliszt

20 dkg kristálycukor

2 dl tejföl

1 egész tojás + 1 tojássárgája

1 teáskanál sütőpor

csipetnyi só


a töltelékhez:

1 kg cseresznye

5 dkg darált dió

15 dkg kristálycukor

2 evőkanál zsemlemorzsa


a tetejére 1 tojás


A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan

összegyúrjuk, majd

sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk

belőle, és két-három

órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.

A cseresznyét kimagozzuk.

A nagyobbik cipót kinyújtjuk, és a tepsit kibéleljük vele. Rászórjuk a

dióval elkevert

zsemlemorzsát, majd ráterítjük a cseresznyét. Erre cukrot szórunk és a

másik fél kinyújtott

tésztával befedjük. Kicsit rányomkodjuk a gyümölcsre, majd egy felvert

tojással megkenjük a

tetejét. Villával megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőbe téve 10

percig közepes lángon

sütjük, ezután a lángot mérsékeljük és aranybarnára sütjük.

Csak teljes kihűlése után vágjuk kockákra. A tetejét porcukorral

elkevert darált dióval

meghinthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése