2020. december 19., szombat

Almás krémes

 Almás krémes 


Hozzávalók: 

A tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evőkanál tejföl. 

A krémhez: 2 tojás, 1/2 liter tej, 2 vanília puding, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin. 

A töltelékhez: 1,5 kg alma, 2 evőkanál vaj, 10 dkg cukor, 1/2 mokkáskanálnyi fahéj. 


A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom, és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. 

Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket és befedem. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése