2020. december 7., hétfő

Sonkás-sajtos rakott csirkemell

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 8-10 szelet bacon
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet sonka
  • 30 dkg tejföl
  • bors
  1. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kicsit ki is klopfolhatjuk. A s zeleteket sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
  2. Egy mélyebb sütőformát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélein kilógjanak. Erre fektetünk egy sor csirkemellet, majd egy sor sonkát, megkenjük vékonyan tejföllel és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal .
  3. Ezt ismételjük még kétszer. Végül a kilógó bacon szeleteket visszahajtjuk rá, hogy szépen befedje az egészet.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon fóliával letakarva egy órán át sütjük. Az utolsó 15 percre távolítsuk el a fóliát, hogy a teteje is jól megpiruljon. Ha készre sült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg hűl egy kicsit, majd a formából kifordítva szeletelhetjük tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése