2021. december 9., csütörtök

Egyszerú almás pite

 Egyszerú almás pite

Hozzávalók:

25 dkg    sütőmargarin

50 dkg liszt

12 dkg cukor

1 tojássárgája

1/2 citrom leve és reszelt héja

1 csomag sütőpor

1 csomag vanilíás cukor

1-2 evőkanál tejföl (én ezt tejjel helyettesítettem)

A töltelékhez:

2 kg megpucolt, lereszelt alma

ízlés szerint cukor

őrölt fahéj

A tetejére:

1 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához a margarint a liszttel összemorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót (tejből vagy tejfölből annyit, hogy lágy, könnyen gyúrható, ruganyos tészta legyen), majd kettéosztom. Pihentetem addig, mg a tölteléket elkészítem.


Az almát megpucolom, lereszelem, cukorral és fahéjjal kicsit megpárolom. 


Az egyik tésztacipót kinyújtom, keikent, lisztezett tepsi aljára teszem, megszurkálom villával, elegyengetem rajta a kifacsart almatölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. Azt is megszurkálom villával, majd tojásfehérjével megkenem, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése