Egyszerú almás pite
Hozzávalók:
• 25 dkg sütőmargarin
• 50 dkg liszt
• 12 dkg cukor
• 1 tojássárgája
• 1/2 citrom leve és reszelt héja
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vanilíás cukor
• 1-2 evőkanál tejföl (én ezt tejjel helyettesítettem)
• A töltelékhez:
• 2 kg megpucolt, lereszelt alma
• ízlés szerint cukor
• őrölt fahéj
• A tetejére:
• 1 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához a margarint a liszttel összemorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót (tejből vagy tejfölből annyit, hogy lágy, könnyen gyúrható, ruganyos tészta legyen), majd kettéosztom. Pihentetem addig, mg a tölteléket elkészítem.
Az almát megpucolom, lereszelem, cukorral és fahéjjal kicsit megpárolom.
Az egyik tésztacipót kinyújtom, keikent, lisztezett tepsi aljára teszem, megszurkálom villával, elegyengetem rajta a kifacsart almatölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. Azt is megszurkálom villával, majd tojásfehérjével megkenem, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése