2021. december 16., csütörtök

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

 

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
  • 20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
  • 35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
  • 10 dkg alma ( hámozva mérve )
  • citromlé, só, bors
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
  • 2 dkg zselatin
  • 5 tojás
  • A díszítéshez
  • 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
  • őzgerinc forma, folpack

Elkészítés

A tojásokat  10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése