2021. december 16., csütörtök

Majonézes krumplisaláta

 

Majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 fej hagyma
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • bors

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a mustárt, a tejfölt, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A krumplira és a hagymára öntsd rá az öntetet, és tedd hűtőbe, hogy jól összeérjen.

Majonézes krumplisalátánál én páclét készítek. A főtt krumplit beleteszem, sós-cukros-ecetes vízbe, hogy kellemesebb íze legyen, leszűröm és keverem a többihez

Csak egészségesen!

Nyári krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csomag retek
  • 3 evőkanál krémes joghurt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított menta
  • 1 citrom

A krumplikat tisztítsd, de ne pucold meg. Felezd el őket, és főzd puhára. A zöldbabot és a zöldborsót párold meg. A retket és a krumplit szeleteld fel.
A joghurtot, az olívaolajat és a mentát keverd össze, és egy citrom levét facsard bele. A zöldségeket tedd egy tálba, öntsd rá az öntetet, és óvatosan keverd össze.

Sváb krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 hagyma
  • 2 dl húsleves vagy csontleves
  • 1 kg burgonya
  • 1 kígyóuborka
  • 1 evőkanál mustár
  • snidling
  • bors

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel.
Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a levessel és az ecettel főzd fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Ha felfőtt, keverd hozzá a mustárt és az olívaolajat. A snidlinget aprítsd fel. A zöldségeket keverd össze, és öntsd rá az öntetet. Tedd hűtőbe néhány órára.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése