Tevepúpos, avagy ananászos hús
recept
2012.08.20. Küldte:
Sándor
Andrea[!] Csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet sajt
- 4 szelet sonka
- maradék rizs
- mustár
- 4 szelet ananász
Elkészítése:
A csibemelleket kevés olajon megsütjük. Egy kacsasütőbe belehelyezzük a megsült
csibemelleket. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezünk mindegyikre 1
szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkarikát (darabos is jó, csak nem mutat
olyan szépen rajta), ráteszünk egy merőkanállal megformázott rizsgombócot és
betakarjuk 1 szelet sajttal. Az ananászlevet (csak a kacsasütő aljára kell) egy
kevéske vízzel elkeverjük és ráöntjük a hússzeletek közé. Előmelegített sütőben
180 fokon megsütjük. Megjegyzés: Ananász helyett őszibarackkal is készíthetjük.
Sztori: Kitűnő recept a maradék rizs felhasználására.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése