2021. december 16., csütörtök

Tevepúpos, avagy ananászos hús recept

 

Tevepúpos, avagy ananászos hús recept

2012.08.20. Küldte: Sándor Andrea[!] Csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet sonka
  • maradék rizs
  • mustár
  • 4 szelet ananász

Elkészítése:
A csibemelleket kevés olajon megsütjük. Egy kacsasütőbe belehelyezzük a megsült csibemelleket. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezünk mindegyikre 1 szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkarikát (darabos is jó, csak nem mutat olyan szépen rajta), ráteszünk egy merőkanállal megformázott rizsgombócot és betakarjuk 1 szelet sajttal. Az ananászlevet (csak a kacsasütő aljára kell) egy kevéske vízzel elkeverjük és ráöntjük a hússzeletek közé. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Megjegyzés: Ananász helyett őszibarackkal is készíthetjük.

Tevepúpos, avagy ananászos hús recept fotó

Küldte: Sándor Andrea

Sztori: Kitűnő recept a maradék rizs felhasználására.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése