Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge
karalábé
- 1 sárgarépa
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek. apróra vágott
zöldhagyma
- Zöld fűszerek: csokor
petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
- 2 ek rizs
- só, bors
Elkészítése:
A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát
felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét,
sárgarépát kicsit megdinsztelem, sóval, borssal, zöld fűszerrel ízesítem,
közben kavargatom, majd ráöntök egy liter vizet. Beleteszem a paprikát és a
paradicsomot. Ameddig felforr a víz elkészítem a húsgombócokat.
Egy edényben jól összedolgozom a darált húst a zöld fokhagyma szárral , a
rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával , kis apróra vágott zöld kaporral és
csomborral.
A kész masszából gombócokat formázok és nedves kézzel beleteszem a lobogó
főzelékbe. Alacsony lángon főzöm, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a
karalábé is megpuhul, időnként megkavarom.
A tejfölből a liszttel habarást készítek, majd felengedem a főzőtejszínnel
és hozzáadom a főzelékhez, hagyom még pár percig rotyogni, ha szükség utána
ízesítek.
Tipp:
A friss zsenge karalábéból érdemes készíteni.
A csombor=borsikafű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése