2021. december 16., csütörtök

Krumplis-hagymás tepsis hús

Krumplis-hagymás tepsis hús

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertéskaraj vagy -tarja
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl zöldségalaplé

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be a vöröshagymával, szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.

A krumplit pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.

A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, alaposan keverjük össze, óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 1 órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát vagy éppen savanyúságot.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése